Tigar očekuje izvoz vredan 30 miliona evra

Bez autora
Mar 08 2011

Uprkos krizi Korporacija Tigar zabeležio dobre poslovne rezultate i rast izvoza od oko 70 odsto u protekloj godini. Tigar u 2011. godini očekuje dupliranje prodaje na stranim tržištima što garantuje izvoz vredan 30 miliona evra. Prvi čovek pirotske fabrike smatra da je bila dobra odluka da se sa proizvodnje pneumatika pređe na program gumene obuće. Odluka o izlasku iz programa proizvodnje guma koji je, inače, preuzeo francuski Mišlen, doneta je isključivo na osnovu analize trendova na svetskom tržištu pneumatika. Prva procena bila je da u programu auto-guma ne mogu da opstanu kao nezavisna fabrika i da bi čak, bez kvalitetnog strateškog partnerstva, mogli da bankrotiraju. Kompanija umesto toga planira da stvori preduslove da u prvoj fazi postane lider u programu gumene obuće, u drugoj fazi razvije Tehničku gumu sa reciklažom, a da se u trećoj fazi orijentiše na ekološke projekte, čime bi bila stvorena osnova za održivi razvoj kompanije.

Tigar očekuje izvoz vredan 30 miliona evraUprkos krizi Korporacija Tigar zabeležio dobre poslovne rezultate i rast izvoza od oko 70 odsto u protekloj godini.

Prema rečima Dragana Nikolića, predsednika ove kompanije, Tigar (BSE:TIGR) u 2011. godini očekuje dupliranje prodaje na stranim tržištima što garantuje izvoz vredan 30 miliona evra.

Prvi čovek pirotske fabrike smatra da je bila dobra odluka da se sa proizvodnje pneumatika pređe na program gumene obuće.

"Odluka o izlasku iz programa proizvodnje guma koji je, inače, preuzeo francuski Mišlen, doneta je isključivo na osnovu analize trendova na svetskom tržištu pneumatika. Naša prva procena bila je da u programu auto-guma ne možemo da opstanemo kao nezavisna fabrika i da bismo čak, bez kvalitetnog strateškog partnerstva, mogli da bankrotiramo", rekao je Nikolić.

On je dodao da kompanija umesto toga planira da stvori preduslove da "u prvoj fazi postane lider u programu gumene obuće, u drugoj fazi razvije Tehničku gumu sa reciklažom, a da se u trećoj fazi orijentiše na ekološke projekte, čime bi bila stvorena osnova za održivi razvoj kompanije".

Korporacija Tigar još uvek nije objavila zvanične poslovne rezultate za proteklu godinu, a po poslednjoj ceni akcija ove kompanije od petka (706 dinara) tržišna kapitalizacija iznosi 1,2 milijarde dinara (11,7 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik